Cand auzi de cel mai scump oras din lume, ai putea sa te gandesti la Tokio, New York sau Moscova.

Insa in mod surprinzator, 2013 al doilea an cand Luanda, capitala statului Angola, castiga titlul de ce "cel mai scump oras din lume pentru expatii", in cadrul sondajului realizat de firma de consultanta Mercer, scrie cnn.com.

Vrei sa lucrezi in strainatate? Acestea sunt cele mai scumpe 10 orase pentru expati

Angola este al doilea exportator de petrol din Africa, dupa Nigeria. Tara s-a aflat timp de 27 de ani intr-un razboi civil care s-a terminat abia in 2002. Taxele mari de import impreuna cu fiscalitatea ridicata au ajutat elita politica sa creasca preturile produselor la cote astronomice.

Exemple de preturi pentru un expat:

- 500 de dolari pe noapte, cazare la un hotel de cinci stele
- 300 - 350 dolari pe noapte, cazare la un hotel de trei stele.
- 100 de dolari o masa la restaurant (cu tot cu aperitive si bauturi).

Astfel de preturi sunt suportate doar de expatii care lucreaza in multinatioanle si de locuitorii care lucreaza pentru industria petrolului sau pentru banci. Majoritatea locuitorilor orasului Luanda insa traiesc la periferia acestuia si au salarii de mizerie.

De exemplu, un manager la o banca ar putea avea un salariu mediu de 8.000 - 9.000 de dolari pe luna, in vreme ce o femeie de curatenie din Luanda castiga doar 500 de dolari pe luna (asta daca seful sau se simte generos).

Citeste si: O calatorie tulburatoare in Angola, tara in care un copil moare la 40 de secunde din cauza malariei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.