Presedintele Bashar al-Assad a declarat ca este "sigur de victoria" trupelor sale in razboiul civil care insangereaza Siria de peste doi ani, intr-un mesaj adresat joi militarilor de Ziua Armatei.

"Daca nu eram siguri de victorie, nu am fi avut capacitatea sa rezistam si nu am fi putut sa continuam (lupta) dupa peste doi ani de agresiune", a declarat seful statului in acest mesaj preluat de agentia oficiala Sana.

"Credinta mea in voi este mare si am incredere in capacitatea voastra de a (...) duce la bun sfarsit misiunea nationala care va este incredintata", a adaugat el, adresandu-se militarilor, cu ocazia marcarii a 68 de ani de la crearea armatei siriene.

"Ati dat dovada de un curaj rar in lupta impotriva terorismului si ati impresionat lumea prin rezistenta voastra (...), facand fata celui mai feroce si mai brutal razboi din istoria moderna", a mai apreciat al-Assad, potrivit MEDIAFAX.

Conflictul opune de peste doi ani trupele regimului, dotate cu o puternica forta aeriana si sprijinite de mai multe luni de catre miscarea siita libaneza Hazbollah, unor rebeli mai putin echipati, pe care Damascul ii catalogheaza drept "teroristi" sustinuti din strainatate. Conflictul s-a soldat cu peste 100.000 de morti, potrivit ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.