Comisia Europeana a impus, marti, Frantei sa repuna pe piata medicamentul antiacneic Diane 35, dupa retragerea sa din cauza riscurilor de tromboza.

Bayer Santé "saluta" decizia Comisiei Europene, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei, filiala franceza a grupul farmaceutic Bayer.

Laboratorul subliniaza ca, "prin aceasta decizie, Comisia Europeana a confirmat profilul beneficii-riscuri al Diane 35 atunci cand este folosit conform autorizatiei sale de punere pe piata" (APP) si ca decizia europeana este "aplicabila tuturor tarilor din UE care dispun de APP pentru Diane 35", intre care Franta.

"Prin urmare, Bayer Santé va colabora strans cu ANSM (Agentia nationala pentru siguranta medicamentelor) pentru reintroducerea Diane 35 pe piata franceza in conditiile cerute de arbitrajul european", a adaugat purtatoarea de cuvant, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.