Norbert Lammert, presedintele Bundestagului (Camera inferioara a Parlamentului german), este acuzat de plagiat la elaborarea tezei de doctorat, el respingand acuzatiile si cerand Universitatii Bochum sa reverifice lucrarea.

Lammert este unul dintre numerosii politicieni germani acuzati de plagiat in ultimii ani, relateaza site-ul TheLocal.de. Spre deosebire de fosti ministri ai Educatiei si Apararii gasiti vinovati de copierea unor fragmente ale tezei de doctorat fara citarea surselor, politicianul conservator sustine ca lucrarea a fost elaborata prin respectarea normelor academice.

"Mi-am scris teza de doctorat folosind cunostintele mele si respectand principiile", a declarat Lammert pentru ziarul Die Zeit.

Un blogger anonim avand numele Robert Schmidt sustine ca 42 de pagini din teza de doctorat a lui Lammert au fost copiate. Lammert a obtinut titlul academic de doctor in 1975, la Universitatea din Bochum, in Stiinte Politice, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.