Arabia Saudita a contractat Bechtel (SUA), FCC (Spania) si Ansaldo (Italia) pentru constructia unei retele de metrou cu 175 kilometri de linie in capitala Riad, investitie de peste 22 miliarde de dolari.

Bechtel a castigat un contract de 9,4 miliarde de dolari, FCC va executa lucrari evaluate la 7,8 miliarde de dolari, iar Ansaldo a obtinut o comanda de 5,2 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Reteaua va avea sase linii si va face legatura intre centrul orasului, cladirile guvernului, universitati, zone comerciale, aeroport si cartierul financiar. Lucrarile de constructie vor incepe in primul trimestru al anului viitor si vor dura aproximativ cinci ani, scrie mediafax.

Statele din regiunea Golfului Persic investesc miliarde de dolari din banii obtinuti din exporturi de petrol si gaze pentru dezvoltarea infrastructurii, construind aeroporturi, porturi si retele feroviare.

Qatar, cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat, a atribuit in luna iunie contracte de 8,2 miliarde de dolari pentru constructia primei faze a reteleu de metrou din Doha, in cadrul pregatirilor pentru Cupa Mondiala la fotbal din 2022.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.