Locuitorii arhipelagului american Hawaii si turistii se pregateau luni pentru sosirea furtunii tropicale Flossie care, desi a slabit in intensitate, urma sa provoace ploi puternice si rafale violente de vant, potrivit autoritatilor.

Luni dimineata - dupa ora locala -, Flossie era insotita de rafale de vant de 65 de kilometri pe ora, mai putin decat cei 100 de kilometri pe ora inregistrati cu o zi inainte, potrivit Centrului Uraganelor in Pacificul de centru, cu sediul la Honolulu, capitala acestui stat american.

"Ne asteptam la o slabire a sistemului (Flossie), dar el va provoca rafale de vant violente, ploi puternice si o mare agitata", prevede Centrul.

Potrivit meteorologilor, Flossie se afla luni la aproximativ 320 de kilometri est de Honolulu si se deplasa catre vest-nord-vest cu aproximativ 30 de kilometri pe ora.

Furtuna urma sa afecteze Big Island, cea mai mare insula din arhipelag, in cursul zilei de luni, scrie MEDIAFAX.

Primarul din Honolulu Kirk Caldwell a anuntat deschiderea a aproximativ zece refugii gestionate de catre Crucea Rosie. Parcurile nationale au fost inchise publicului, iar cateva zeci de zboruri au fost anulate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.