Sustinatori ai lui Mohamed Morsi au indemnat la organizarea unui mars de "un milion de manifestanti" marti, care sa ceara reinstalarea la putere a fostului presedinte egiptean destituit pe 3 aprilie de catre armata, in urma unor manifestatii uriase care cereau indepartarea acestuia.

"Indemnam (...) la organizarea unui mars de un milion de persoane, sub sloganul «martirii loviturii de stat»", a anuntat luni, intr-un comunicat, o coalitie de grupari islamiste care il sustin pe fostul presedinte.

Comunicatul ii indeamna totodata pe sustinatorii lui Morsi sa se adune, luni seara, pe teritoriul intregului Egipt, la "cladiri administrative apartinand fortelor de securitate (...), pentru a condamna actiuni criminale si utilizarea de gloante reale, de catre ministrul de Interne, impotriva unor manifestanti pasnici", in cursul unor confruntari intre sustinatori ai lui Morsi si politie, care s-au soldat cu 72 de morti, sambata.

Cele doua tabere dau vina una pe cealalta in ceea ce priveste responsabilitatea acestor confruntari, cele mai sangeroase de la destituirea lui Morsi, scrie MEDIAFAX.

Manifestanti au acuzat forte de securitate ca au tras cu gloante reale, insa Ministerul de Interne a afirmat ca a recurs doar la gaze lacrimogene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.