Mecanicul trenului care a deraiat miercuri la Santiago de Compostela, provocand moartea a 78 de persoane, plasat in arest preventiv joi seara, este acuzat de "omucidere din culpa", a anuntat sambata Ministerul de Interne.

"De joi, de la ora 19.40 (20.40 ora Romaniei), el este arestat din punct de vedere juridic pentru presupuse fapte de omucidere din culpa", a declarat Jorge Fernandez Diaz in cadrul unei conferinte de presa.

"Exista indicii rezonabile care ne permit sa consideram ca el poate avea o eventuala responsabilitate in ceea ce s-a intamplat, ceea ce va trebui totusi sa stabileasca judecatorul si ancheta", a apreciat ministrul in cursul zilei, in fata jurnalistilor aflati la locul accidentului.

Francisco Jose Garzon Amo, in varsta de 52 de ani, este suspectat ca a abordat cu viteza excesiva virajul strans de la intrarea in Santiago de Compostela, provocand deraierea trenului, scrie MEDIAFAX.

El a fost condus sambata la comisariat dupa ce a fost externat din spitalul unde primise ingrijiri pentru rani usoare. O fotografie preluata de presa vineri il arata pe acesta la cateva minute dupa accident, speriat si cu fata plina de sange.

Barbatul, care lucreaza de 30 de ani pentru compania publica de cai ferate Renfe, a refuzat, vineri, sa raspunda intrebarilor politistilor.

"Cele 72 de ore (de arest preventiv) se termina la ora 19.40 (duminica) si el va fi atunci dus in fata unui judecator", a precizat ministrul. Tribunalul a declarat deja ca "acest lucru nu este prevazut pentru astazi".

In timp ce doua anchete, una judiciara si alta administrativa, au fost deschise pentru a se incerca explicarea acestei tragedii feroviare, cea mai grava din Spania din ultimii 70 de ani, autoritatile isi indreapta suspiciunile asupra acestui angajat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.