Furtunile violente care afecteaza de vineri seara sud-vestul si nordul Frantei au provocat inundatii, pene de curent electric si importante perturbari ale traficului feroviar, intr-un moment in care numeroase persoane ar urma sa plece sambata in vacanta.

Sambata dimineata, aproximativ 144.000 de gospodarii nu aveau curent electric in toata Franta, potrivit companiei ERDF, care a trimis pe teren peste 500 de tehnicieni.

Un val de furtuni a traversat Franta, din sud-vest pana la frontiera cu Belgia, in cursul noptii, iar un alt val este asteptat in cursul dupa-amiezii, potrivit Météo France. In Gironde (sud-vest), o septuagenara a fost grav ranita la Pauillac dupa ce clopotnita din oras s-a prabusit peste casa ei. In acest departament, deosebit de afectat, pompierii au avut peste 1.000 de interventii, in special din cauza caderii copacilor si cablurilor pe drumurile publice si din cauza locuintelor inundate si a scurtcircuitelor, scrie MEDIAFAX.

Intre Paris si Bordeaux, mai multe TGV-uri erau "retinute" in gara sambata dimineata, ziua plecarilor masive in vacanta. Alte trenuri ar urma sa inregistreze pana la patru ore intarziere, pe ambele sensuri, potrivit Societatii nationale a cailor ferate (SNCF).

Aproximativ 30 de agenti lucrau pe caile ferate pentru inlatura copacii sau crengile care au avariat cablurile electrice, a declarat SNCF. Sunt unele locuri unde "este un copac la fiecare 200 de metri", a declarat un purtator de cuvant.

Strazile din centrul orasului Bordeaux au fost brusc acoperite, vineri seara, dupa ora 23.00 (24.00 ora Romaniei), cu cativa centimetri de apa, iar mai multe cartiere din oras nu aveau curent electric si acces la reteaua telefonica sambata dimineata. Mai multi copaci erau cazuti peste masini, ca dovada a vitezei rafalelor de vant.

Peste 600 de turisti au fost evacuati din doua campinguri din regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.