Urme de vopsea de culoarea verde au fost decoperite vineri dimineata pe celebrul memorial Abraham Lincoln, la Washington, au anuntat autoritatile, care au inchis temporar situl si au deschis o ancheta.

Actul de vandalism a fost descoperit in noaptea de joi spre vineri, a confirmat pentru AFP capitanul Steven Booker, un purtator de cuvant al National Park Service.

Urme de vopsea de culoarea verde sunt vizibile la baza impozantei statui dedicate memoriei celui de al 16-lea presedinte american, care a pus capat Razboiului de Secesiune, scrie MEDIAFAX.

Memorialul, care atrage mii de vizitatori si in fata caruia Martin Luther King a sustinut celebrul sau discurs "I have a dream", a fost inchis pana la noi ordine, urmand ca intre timp sa se recolteze eventuale elemente de proba si ca statuia sa fie curatata, a subliniat Booker.

Anchetatorii vor incerca sa il gaseasca pe autorul acestui act cu ajutorul camerelor de supraveghere plasate in zona memorialului, situat la Mall, in centrul capitalei federale americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.