Justitia rusa a refuzat vineri cererea de eliberare anticipata a Nadejdei Tolokonnikova, una dintre membrele trupei Pussy Riot condamnate la doi ani de inchisoare pentru o "rugaciune-punk" anti-Putin, dupa ce refuzase miercuri o cerere similara a colegei acesteia, Maria Alehina.

"Eliberare refuzata pentru Tolokonnikova, mentinere in detentie pana la incheierea pedepsei", a scris pe Twitter un membru al grupului contestatar Voina, asociat grupului Pussy Riot, care a participat la audierea organizata vineri la Saransk, o localitate din provincia Mordovia, aflata la o distanta de 650 kilometri de Moscova.

In aceasta regiune indepartata, Nadejda Tolokonniva, o studenta la filosofie in varsta de 23 de ani, mama a unei fetite, isi ispaseste pedeapsa de doi ani de inchisoare.

Un purtator de cuvant al Curtii Supreme din Mordovia, instanta regionala care a examinat dosarul in apel, a confirmat aceasta informatie. Parchetul rus a cerut ca eliberarea conditionata si anticipata sa fie refuzata pentru Nadejda Tolokonnikova, sustinand ca artista trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa in integralitate, scrie MEDIAFAX.

Miercuri, a fost randul Mariei Alehina, cealalta membra incarcerata a grupului Pussy Riot, care ispaseste aceeasi pedeapsa in regiunea Ural, sa isi vada refuzata cererea de eliberare, in apel.

Aceste decizii judecatorestei nu au surprins in Rusia, unde, potrivit sondajelor de opinie, majoritatea persoanelor chestionate au aprobat trimiterea la inchisoare a celor doua cantarete.

Presedintele Vladimir Putin a declarat in octombrie 2012 intr-un interviu ca cele doua femei "au primit ceea ce au vrut", anuland prin aceasta declaratie orice speranta a celor doua artiste de a fi eliberate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.