Dictatorii marcanti ai istoriei, cunoscuti de intreaga lume pentru ororile comise, si-au construit de-a lungul timpului ascuzantori impresionante, departe de ochii tuturor, multe dintre ele costand o avere.



Resedinta montana “Cuibul Vulturului” a lui Adolf Hitler

Aceasta resedinta din Alpii bavarezi este situata in apropierea orasului Berchtesgaden si a reprezentat locul unde Hitler primea vizitele demnitarilor.

Pentru a ajunge la aceasta resedinta montana se urca 124 de metri cu un lift sapat in munte pana la 1.834 metri.

In acelasi munte exista si baza nazistilor Berghof, care a fost distrusa intr-un bombardament.

Cuibul de vulturi (Kehlsteinhaus, in germana) este deschis vizitatorilor si are si un restaurant in incinta. O investitie de 17 milioane de euro a fost anuntata recent pentru renovarea locatiei.

Intrarea costa 21,5 euro.

Resedinta lui Stalin din Soci

Resedinta de vara a conducatorului rus este amplasata la malul Marii Negre in statiunea Soci, Rusia.

Locul preferat al lui Stalin pentru momentele in care voia sa evadeze din Moscova era infrumusetat cu palmieri adusi din California si dotat cu amplasamente speciale pentru lunetisti.

Resedinta lui Iosif Vissarionovici Stalin este in prezent un muzeu mic, iar la birou este asezata o statuie din ceara cu conducatorul sovietic.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.