Principalul sindicat tunisian (UGTT) a facut apel la o greva generala, vineri, dupa asasinarea deputatului de opozitie Mohamed Brahmi, ucis joi in apropiere de Tunis.

UGTT a anuntat intr-un comunicat o greva generala vineri dupa aceasta "crima odioasa" si ca raspuns, compania Tunisair si filiala sa Tunisair Express au anuntat anularea tuturor zborurilor programate vineri.

Dupa asasinarea lui Brahmi, ucis joi in apropiere de Tunis, sute de persoane au manifestat in centrul capitalei si in provincie, in special la Sidi Bouzid, regiunea natala a deputatului, a carui familie si ai carui sustinatori acuza islamistii de la putere ca se afla in spatele crimei.

Vestea a zguduit tunisienii in acesta zi libera ce marca 56 de ani de la infiintarea Republicii si sute de persoane au invadat centrul capitalei pentru a denunta asasinatul, acuzand si ele partidul Ennahda, care a dezmintit orice implicatie. Acest asasinat intervine la aproape sase luni dupa ce al lui Chokri Belaid, o alta figura a stangii tunisiene. Familia sa a imputat aceasta crima unui grup islamist radical.

In strainatate, Franta, Statele Unite, Elvetia, Algeria si Parlamentul European au denuntat asasinatul, iar Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului Navi Pillay a cerut "o ancheta rapida si transparenta". Sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a condamnat "cu cea mai mare fermitate" asasinatul si a cerut Tunisiei un "raspuns cetatenesc si pasnic" la aceasta crima, scrie MEDIAFAX.

"Brahmi a fost impuscat mortal la iesirea din domiciliul sau", a anuntat laconic Ministerul de Interne intr-un comunicat, fara sa precizeze circumstantele.

Potrivit televiziunii nationale Watanya si agentiei oficiale TAP, Mohamed Brahmi, coordonatorul general al Miscarii Populare si membru al Adunarii Nationale Constituante (ANC), a fost impuscat mortal in fata domiciliului sau din regiunea Ariana, la nord de Tunis.

Citeste si:
Care sunt revendicările angajaților din Sănătate
Care sunt revendicările...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.