Treizeci de deputati, trei ministri si jurnalisti au fost blocati timp de cinci ore marti seara in cladirea Parlamentului bulgar de catre manifestantii care protesteaza de 40 de zile impotriva guvernului "oligarhiei" care conduce, conform acestora, tara, relateaza stirileprotv.ro.
Aproximativ 2.000 de manifestanti, conform unui jurnalist AFP aflat la fata locului, au inconjurat Parlamentul unde se aflau trei comisii pentru o actualizare a bugetului. Trei ministri - al Economiei, Dragomir Stoinev, al Finantelor, Petar Ciobanov, si ministrul Muncii si Afacerilor sociale, Hassan Ademov - se aflau de asemenea in interiorul Parlamentului, conform posturilor de televiziune BNT si bTV.

In total 109 persoane - deputati, ministri, jurnalisti si personal al parlamentului - au fost blocati in cladire, conform politiei. Politia se pregatea in cursul serii sa realizeze o evacuare a persoanelor blocate intr-un autobuz atacat de manifestanti care au spart geamurile vehiculului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.