Cinci persoane au murit, iar alte peste 23.700 de persoane au ramas fara adapost in Coreea de Nord, in urma unor ploi torentiale care au provocat pagube importante, a anuntat luni presa de stat.

Ploi puternice au afectat centrul tarii si au provocat inundatii, potrivit agentiei oficiale nord-coreene de presa KCNA.

Incepand de vineri si pana duminica seara, nivelul precipitatiilor a atins 413 milimetri in regiunea Tongsin, au anuntat serviciile meteorologice nord-coreene. Incepand de miercuri si pana sambata, inundatiile au provocat moartea a cinci persoane, iar alte trei persoane sunt date disparute, adauga KCNA, potrivit mediafax.

"Peste 6.060 de case au fost distruse in intreaga tara (...) lasand aproximativ 23.770 de persoane fara adapost", mai anunta aceasta.

Odata cu aceste intemperii, statul stalinist se confrunta cu si mai multe dificultati in hranirea populatiei tarii (aproximativ 24 de milioane de persoane), afectata dur de lipsa unor tehnologii agricole moderne si infrastructuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.