Familia lui Mohamed Morsi il va da in judecata, la nivelul unor in instante nationale si internationale, pe comandantul fortelor armate egiptene, generalul Abdul Fatah al-Sisi, a anuntat luni fiica fostului presedinte islamist destituit de catre armata, denuntand o "rapire".

"Suntem pe cale sa declansam proceduri legale, pe plan local si international, (atat) impotriva lui Abdel Fattah al-Sissi, seful loviturii de stat sangeroase, (cat) si a grupului sau pucist", a declarat Shaimaa Morsi intr-o conferinta de presa la sediul Sindicatului Inginerilor.

"Il consideram pe seful loviturii de stat si gruparea sa intru totul responsabili pentru sanatatea si integritatea presedintelui Morsi", a adaugat ea, fara sa spuna daca a existat vreun contact intre familie si Morsi, detinut in secret de catre armata, dupa ce l-a destituit pe 3 iulie.

O serie de tari, inclusiv Statele Unite si Germania, au reclamat eliberarea acestuia. Noile autoritati au respins aceste cereri, dar au anuntat la 10 iulie ca acesta se afla intr-un "loc sigur" si ca este "tratat in mod demn", scrie MEDIAFAX.

Morsi a fost audiat pe 14 iulie de justitie asupra circumstantelor evadarii sale din inchisoare in 2011, in timpul revolutiei, potrivit unor surse judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.