Siria spera sa obtina un credit de la Rusia pana la sfarsitul anului, a declarat luni, la Moscova, vicepremierul sirian Qadri Jamil, adaugand ca acorduri privind livrarea unor rachete rusesti de tip S-300 sunt in continuare "in vigoare".

Intr-o intalnire cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, Jamil a anuntat ca Damascul discuta cu Moscova despre obtinerea unui credit rusesc. "Speram ca aceasta problema, aflata in prezent in negocieri la nivel de experti sa fie rezolvata pana la sfarsitul anului", a spus vicepremierul sirian, potrivit traducerii declaratiilor acestuia de catre agentii de presa ruse.

Intrebat de agentia Itar-Tass care este suma creditului, Jamil a raspuns ca cele doua parti "discuta in continuare" despre aceasta. Regimul Bashar al-Assad, sustinut de Rusia, are nevoie urgenta de resurse financiare.

O revolta pasnica, in martie 2011, s-a transformat intr-o insurectie armata si s-a soldat cu peste 100.000 de morti, potrivit unor ONG-uri.

Jamil a subliniat, pe de alta parte, ca Damascul conteaza, de asemenea, pe livrarea unor rachete rusesti sol-aer perfectionate, de tip S-300. "Toate acordurile intre Rusia si Siria in domeniul livrarilor de armament", inclusiv de sisteme de tip S-300, sunt in continuare "in vigoare", a declarat el.

"Relatiile intre Siria si Rusia se consolideaza in favoarea pacii in regiune", a apreciat Jamil. Rusia a anuntat in iunie ca se angajeaza sa livreze sisteme de tip S-300, conform contractelor semnate, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.