Ducesa de Cambridge, sotia printului William, a nascut un baietel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebelusul fiind primul copil al cuplului princiar si al treilea in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, informeaza MEDIAFAX.

Bebelusul s-a nascut la ora locala 16.24 (18.24, ora Romaniei) si a avut la nastere greutatea de 3,79 kilograme. Printul William a asistat la nastere.

"Alteta Sa regala Ducesa de Cambridge a nascut cu bine un fiu la ora 16.24 (18.24, ora Romaniei). Bebelusul cantareste 3,79 kilograme. Ducele de Cambridge a asistat la nastere. Regina, ducele de Edinburgh, printul de Wales, ducesa de Cornwal, printul Harry si membrii celor doua familii au fost instiintati si sunt foarte fericiti de aceasta veste. Alteta Sa regala si copilul se simt bine si vor ramane la spital pe durata noptii", a comunicat Palatul Buckingham.

Doctorul Marcus Setchell, care a condus echipa medicala ce s-a ocupat de nasterea primului copil al printului William si al sotiei sale, Catherine, a declarat, luni seara, ca bebelusul regal este "un copil minunat si frumos".

Printul William al Marii Britanii a declarat ca atat el, cat si sotia sa, Catherine, sunt "mai fericiti ca niciodata", dupa venirea pe lume a primului lor copil. Printul William, care detine titlul oficial de duce de Cambridge si-a petrecut noaptea la spitalul St. Mary alaturi de sotia sa si de bebelusul regal, in ciuda faptului ca cei mai multi tati din Marea Britanie nu au voie sa petreaca noaptea la spital alaturi de sotiile lor

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat, luni seara, ca nasterea bebelusului regal, primul copil al printului William si al sotiei sale, Catherine, este un moment important in viata natiunii britanice.

Sunt fericit pentru ducele si ducesa de Cambridge. Intreaga tara va sarbatori. Cei doi vor fi niste parinti minunati", a declarat premierul britanic dupa anuntul facut de Palatul Buckingham.

Citeste si:
Prințul William și Kate Middleton s-au ales cu noi titluri după...
Prințul William și Kate...

Potrivit surselor citate de presa britanica, printul William i-a telefonat reginei Elizabeth a II-a de la maternitate pentru a o anunta despre nasterea fiului sau. Apoi, printul William a vorbit cu tatal sau, printul Charles, si cu fratele sau, printul Harry. Familia Middleton a fost si ea instiintata inainte de anuntarea publica a informatiei.

Dupa doar cateva minute, anuntul oficial referitor la nasterea bebelusului regal a fost plasat pe un panou din fata Palatului Buckingham. Anuntul a atras apaluzele celor cateva mii de persoane care s-au adunat luni in fata Palatului Buckingham in asteptarea nasterii bebelusului.

Regina Elizabeth a II-a a asteaptat nasterea bebelusului regal la resedinta sa din Londra, Palatul Buckingham, unde s-a intors luni dupa-amiaza, dupa un weekend petrecut la castelul Windsor, dupa cum a informat dailymail.co.uk.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Ducesa de Cambridge a fost internata la maternitatea spitalului St. Marry, luni, la putin timp dupa ora locala 06.00. Sotul ei a insotit-o la spital.

Cateva mii de persoane s-au adunat luni in fata Palatului Buckingham si a spitalului londonez St. Marry, in asteptarea anuntului oficial care va confirma nasterea bebelusului regal, primul copil al printului William si al sotiei sale, Catherine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.