Iata care sunt tarile in care se munceste cel mai mult.

Mexic

Media orelor lucrate anual: 2.317;
Media salariala anuala: 9.885 dolari;

In Mexic, se munceste in medie 45 de ore pe saptamana, inregistrand cea mai mare medie in randul tarilor industrializate. Un mexican munceste cu 519 ore mai mult decat un american, insa castiga doar o cincime din salariul acestuia din urma.

Doar o treime dintre adultii (25-64 ani) din Mexic au o diploma de liceu.

O alta particularitate a acestei tari este diferenta intre sexe pe piata muncii. In timp ce 78% dintre barbati au un loc de munca, doar 43% dintre femei muncesc pe un salariu.

Chile

Media orelor lucrate anual: 2.102;
Media salariala anuala: 15.820 dolari;

In Chile, aproximativ 16% dintre muncitori petrec la locul de munca mai bine de 50 de ore pe saptamana.

Diferentele intre clasele sociale sunt foarte mari in Chile. In timp ce cei mai bogati 20% de cilieni au un venit anual net de 31.000 dolari, cei mai saraci 20% traiesc cu doar 2.400 dolari anual.

Coreea de Sud

Media orelor lucrate anual: 2.092;
Media salariala anuala: 35.406 dolari;

Forta de munca in Coreea este inca legata strans de rolurile traditionale ale femei si ale barbatului. Astfel, 75% dintre barbatii coreeni muncesc si sunt platiti, in timp ce doar 53% dintre femei sunt in aceasta situatie.

Barbatii coreeni petrec doar 45 de minute pe zi pentru activitati casnice, ceea ce reprezinta cel mai scazut nivel dintre tarile industrializate. Aceasta cifra este de cinci ori mai mica decat in cazul femeilor, care petrec 227 de minute pe zi facand activitati domestice.

Pe masura ce populatia activa a Coreei imbatraneste, aceasta tara se confrunta cu doua provocari: prea putini nou-nascuti si prea putine femei angajate.

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.