Regele Albert al II-lea al Belgiei a abdicat duminica, dupa 20 de ani de domnie, intr-o ceremonie organizata la Palatul Regal din Bruxelles, in favoarea fiului sau mai mare Philippe, care va deveni duminica la pranz al saptelea suveran din istoria tarii, relateaza AFP.

[UPDATE] Philippe de Belgique a devenit duminica in mod oficial al saptelea rege al Belgiei, depunand juramantul constitutional in Parlament, dupa o ora si jumatate de la abdicarea tatalui sau, regele Albert al II-lea.

"Jur sa respect Constitutia si legile poporului belgian, sa apar independenta nationala si integritatea teritoriala", a declarat in mod solemn Philippe, in olandeza, franceza si germana, cele trei limbi nationale, devenind in mod oficial, la varsta de 53 de ani, noul sef al statului.


Albert al II-lea, in varsta de 79 de ani, a semnat actul de abdicare in cadrul unei ceremonii transmise in direct la televiziune, in Palatul Regal din Bruxelles, in prezenta Guvernului si Corpurilor constituite.

Potrivit MEDIAFAX, Philippe va deveni al saptelea rege al Belgiei, dupa prestarea juramantului, prevazuta la ora locala 12.00 (13.00, ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.