Un suspect, Walter Renard Jones, a fost inculpat in cazul descoperirii vineri a patru barbati in varsta, sechestrati de mai multi ani intr-o locuinta insalubra, dar si a trei femei psihologic vulnerabile, la Houston, in sudul Statelor Unite, a anuntat presa americana sambata.

Walter Renard Jones, in varsta de 31 de ani, a fost inculpat pentru doua capete de acuzare, pentru prejudicii provocate unor batrani, a anuntat Houston Chronicle.

Potrivit CNN, ar fi vorba despre nepotul proprietarei locuintei.

Politia nu a confirmat aceasta informatie, transmite MEDIAFAX.

Barbatii - in varsta de 80, 74, 65 si, respectiv, aproximativ 50 de ani - au fost atrasi intr-un fost garaj "cu promisiunea ca vor primi bere si tigari. Ei nu puteau iesi si au fost nevoiti sa dea cecurile de pensie" rapitorului, a declarat Kese Smith, un purtator de cuvant al politiei, pentru AFP. Ei dormeau pe sol, pe linoleum, si nu aveau acces la toalete, a adaugat el, precizand ca singura piesa de mobilier era un scaun.

Potrivit sergentului Steve Murdock, intervievat de Houston Chronicle, barbatii pareau sa fie invalizi sau persoane fara adapost, atrasi in ceea ce unul dintre ei a numit "donjon". "Erau prizonieri in aceasta casa", a adaugat el.

Trei femei au fost, de asemenea, descoperite in locuinta. Ele traiau in conditii mai bune, dar politia urmeaza sa stabileasca daca erau tinute captive si cum au ajuns in aceasta situatie.

Barbatii descoperiti de politie, altertata printr-un apel telefonic, au fost gasiti intr-o "camera transformata in inchisoare", inchisa cu cheia, a precizat postul local de televiziune KTRK.

Trei dintre ei, malnutriti, au fost spitalizati.

Unul dintre barbati a declarat pentru televiziune ca se afla acolo de sase luni si ca nu vrea sa plece. Altul a declarat politiei ca se afla acolo de aproximativ zece ani, iar ceilalti de mai putin timp.

Un vecin, Robert Paris, a declarat pentru Houston Chronicle ca nu a vazut niciun barbat in varsta intrand sau iesind, in cele trei luni de cand locuieste peste drum de locuinta.

Serviciile sociale insarcinate cu protectia adultilor au interogat femeile, care prezinta o diminuare a capacitatilor intelectuale, cu scopul de a stabili cum au ajuns in casa, a precizat purtatorul de cuvant al politiei.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.