Principalele agentii de stiri internationale relateaza despre cazul Omar Hayssam, toate notand ca operatiunea de readucere a acestuia in Romania este invaluita in secret.

"Romania anunta ca omul de afaceri sirian dat in urmarire dupa ce a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru organizarea rapirii a trei jurnalisti romani in Irak a fost predat autoritatilor de la Bucuresti. (...) Comunicatul Presedintiei Romaniei nu ofera detalii despre modul in care Omar Hayssam a fost adus in Romania. (...) Purtatorul de cuvant al Presedintiei a refuzat sa spuna daca omul de afaceri a fost predat de regimul de la Damasc", scrie Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatile romane "nu au oferit detalii despre operatiunea prin care a fost predat omul de afaceri Omar Hayssam", noteaza Agentia France Presse.

"Un om de afaceri de origine siriana condamnat in lipsa la 20 de ani de inchisoare pentru organizarea rapirii a trei jurnalisti romani in Irak a fost predat politiei romane vineri dimineata", relateaza Agentia China Noua, notand, la randul sau, ca autoritatile de la Bucuresti au refuzat sa ofere detalii despre operatiune.

"Omar Hayssam a avut relatii apropiate timp de multi ani cu politicieni romani de rang inalt", reaminteste agentia DPA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.