Atacurile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la adresa Rusiei in problema reglementarii transnistrene sunt incorecte si lipsite de temei, a declarat astazi directorul adjunct al Departamentului Informatie si Presa din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Zaharavoa a comentat un interviu recent al sefului statului roman, relateaza agentia de presa ITAR-TASS.

MAE rus mentioneaza ca Moscova a luat act cu surprindere de unele puncte de vedere exprimate de presedintele Basescu in interviul acordat Europa Libera la 16 iulie despre diferendul transnistrean si relatiile Rusiei cu Republica Moldova, noteaza in acest context si agentia rusa de presa RIA Novosti.

“Traian Basescu a pus sub semnul intrebarii indeosebi sinceritatea reprezentantilor oficiali rusi, care pledeaza in favoarea unei solutii durabile si viabile la conflictul transnistrean", a afirmat diplomatul rus.

Basescu: Aderarea la UE a R.Moldova depinde de rezolvarea conflictului transnistrean

“Consideram astfel de atacuri incorecte si lipsite de temei. Pozitia Rusiei este consecventa si binecunoscuta. Noi vom continua cu buna-credinta, impartial si transparent sa ne indeplinim misiunea de mediator in procesul de negocieri dintre Chisinau si Tiraspol si de garant al viitoarelor acorduri pe care ar urma sa le incheie partile pentru rezolvarea conflictului", a declarat reprezentanta diplomatiei ruse, citata de Agerpres.

“Rusia pledeaza pentru elaborarea unui statut special, fiabil, garantat pentru Transnistria in componenta Republicii Moldova, cu respectarea integritatii ei teritoriale si a suveranitatii de stat", a subliniat Zaharova. Ea a reiterat ca “principiul neamestecului in afacerile interne ramane o piatra de temelie in relatiile dintre Rusia si Republica Moldova".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.