760 de englezi au murit din cauza caniculei in Marea Britanie, conform cercetatorilor.

Joi va fi a sasea zi consecutiva cu temperaturi de peste 30 de grade in Marea Britanie, dupa ce miercuri miercuri s-au inregistrat 32,2 grade Celsius in Londra, aceasta fiind cea mai fierbinte zi a anului, scrie Daily Mail.

Meteorologii au emis o avertizare de canicula de nivelul trei pentru Londra si sud-estul Angliei. De asemenea se estimeaza ca valul de caldura sa persiste pana la sfarsitul saptamanii, urmand ca saptamana viitoare sa treaca din nou de pragul de 30 de grade.

"Sambata si duminica vom avea temperaturi de 28 de grade, dar luni acestea vor creste pana la 30 de grade", a declarat Gemma Plumb, meteorolog pentru Meteogrop.

Locuitorii Marii Britanii si ai capitalei Londra au fost prinsi pe nepregatite. Autoritatile se declara neajutorate, din moment ce infrastructura nu-i ajuta in astfel de cazuri, ceea ce ar putea sa explice numarul mare de victime.

"Problema noastra in calitate de tara este ca astfel de situatii sunt imprevizibile. Avem un intreg sistem, un mod de a munci in birouri si de a calatori in mijloacele de transport in comun care nu este pregatit pentru astfel de cresteri de temperatura. In alte tari sunt obisnuiti cu temperaturile mari si se organizeaza in mod diferit", a declarat Nick Clegg, vicepremierul Marii Britanii.

Intre 540 si 760 de oameni au murit in ultimele noua zile de canicula, iar cifra continua sa creasca, avertizeaza expertii.

Citeste
cum va fi vremea in Romania pana la sfarsitul lunii iulie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.