Opozantul rus Aleksei Navalnii a fost condamnat joi la cinci ani de inchisoare si a fost arestat in sala unui tribunal din Kirov, la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, dupa ce a fost gasit vinovat de deturnare de fonduri.

UPDATE

Judecatorul Serghei Blinov l-a condamnat pe Navalnii la "cinci ani de inchisoare", tinand cont de "gravitatea infractiunii" penale si "pericolul pe care acesta il reprezinta pentru societate". Opozantul a fost incatusat si arestat in sala de judecata.



"Tribunalul a stabilit ca Navalnii a organizat acest act criminal si a condus punerea in aplicare a acestei deturnari la scara mare", a declarat judecatorul Serghei Blinov.

Judecat de la 17 aprilie, Navalnii, in varsta de 37 de ani, este acuzat ca a organizat in 2009 deturnarea a 16 milioane de ruble (aproximativ 400.000 de euro) in detrimentul exploatarii forestiere Kirovles, in contextul in care era consultant al guvernatorului liberal al regiunii, fapta pentru care risca sase ani de inchisoare, scrie MEDIAFAX.

"«El a organizat». Deci nu va avea loc o scena frumoasa de achitare", a reactionat opozantul, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Judecatorul "Blinov nu face altceva decat sa citeasca actul de acuzare. Ce a facut, oare, timp de doua saptamani?", de la prezentarea rechzitoriului, se intreaba el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.