Cel putin 13 persoane au fost arestate luni in Los Angeles (California), in a doua noapte de proteste contra achitarii controversate a lui George Zimmerman, pentru uciderea unui tanar de culoare in Florida, a anuntat luni primarul orasului.

Sase persoane care participau la manifestatii, declarate "ilegale" de catre autoritati, au fost arestate in noaptea de duminica spre luni in fata cladirii televiziunii CNN din Hollywood.

Magazinele, in special un supermarket Wal-Mart, au fost distruse de catre aproximativ 150 de persoane, nemultumite de achitarea lui Zimmerman pentru uciderea in 2012 a lui Trayvon Martin, un adolescent de culoare, a declarat primarul.

"Noi trebuie sa respectam apelul la pace al familiei Martin. Manifestatiile in masa sunt declarate ilegale. Politia securizeaza zona", a scris primaria intr-un mesaj pe Twitter, dupa incidentele care au izbucnit luni in urma unui priveghi.

Ciocnirile dintre manifestanti si politie au avut loc pe mai multe strazi ale cartierului Crenshaw, in sud-vestul orasului Los Angeles. Mai la nord, in Oakland, in golful San Francisco, cativa manifestanti au fost arestati, dupa ce sute de persoane au luat cu asalt o autostrada si au blocat circulatia, potrivit cotidianului Los Angeles Times, scrie MEDIAFAX.

Seful politiei din Los Angeles, Charlie Beck, de asemenea, a reactionat pe Twitter: "Violenta nu este niciodata un raspuns. Le cer tuturor manifestantilor din L.A. sa lase pacea sa revina. Acesta este orasul nostru si noi avem nevoie sa lucram impreuna pentru a-l pastra".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.