Confruntarile din timpul noptii de la Cairo, in cadrul manifestatiilor sustinatorilor presedintelui demis Mohamed Morsi, s-au soldat cu sapte morti si 261 de raniti, au afirmat marti oficiali din cadrul serviciilor de sanatate egiptene.

Cinci persoane au fost ucise in cartierul Gizah (sud-vest de Cairo) si alte doua in sectorul Ramses, in apropiere de unul dintre principalele poduri peste Nil si de piata Tahrir, a declarat pentru AFP seful serviciilor de urgenta, Mohammed Soltan.

Un oficial de rang inalt al Ministerului Sanatatii, doctorul Khaled al-Khatib, citat de agentia oficiala Mena, a confirmat ca sapte persoane au murit in confruntarile dintre manifestanti si fortele de ordine, scrie MEDIAFAX.

Potrivit lui Soltan, in afara de cele cinci decese, ciocnirile produse in sectorul Ramses au provocat ranirea a cel putin 125 de persoane. Alte 130 de persoane au fost ranite la Gizah, a adaugat el. Potrivit aceleiasi surse, sase persoane au fost ranite in jurul moscheei Rabaa al-Adawiya, unde zeci de mii de sustinatori ai lui Mohamed Morsi au protestat din nou luni seara pentru a cere revenirea sa la putere.

Cel putin 401 persoane au fost arestate in urma violentelor care au avut loc in cursul noptii la Cairo in cadrul manifestatiilor sustinatorilor presedintelui demis Mohamed Morsi, a anuntat marti o sursa din cadrul serviciilor de securitate.

Arestarea a 401 "participanti la revolta" se refera doar la sectorul Ramses, in centrul capitalei, unde doua persoane au murit in confruntarile din cursul noptii, a precizat aceasta sursa, citata de agentia oficiala Mena. Alte cinci persoane au murit in Gizah, un alt cartier al capitalei egiptene, potrivit serviciilor de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.