Israelul, in cooperare cu Statele Unite, se afla la originea raidurilor care au vizat pe 5 iulie rachete depozitate in portul sirian Latakia, atacurile fiind lansate de pe un submarin militar israelian.

Potrivit Sunday Times, atacul a fost lansat de pe un submarin militar israelian de tip Dolphin. Surse americane citate de CNN anuntau sambata ca raidurile au fost efectuate de aviatia militara israeliana.

Conform publicatiei britanice, atacul a vizat o zona militara din portul sirian Latakia unde erau depozitate rachete de fabricatie ruseasca Iahont P-800.

Atacul israelian a fost coordonat in detaliu cu Statele Unite, vizand 50 de rachete antinava Iahont P-800, pe care Israelul le considera o amenintare la adresa fortelor sale navale, scrie Jerusalem Post, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si conflicte intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Conflictul, care s-a extins sporadic in Libanul vecin, s-a soldat, potrivit estimarilor, cu aproximativ 95.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.