Apropiata nastere a bebelusului regal britanic va fi marcata de Monetaria Marii Britanii printr-o serie speciala de monede de 5 lire sterline, care vor avea imprimata pe una dintre fete imaginea Sfantului Gheorghe in lupta cu balaurul.

Aceeasi imagine a fost imprimata pentru prima data pe monedele dedicate unui suveran britanic in anul 1817 si a fost realizata de gravorul italian Benedetto. Imaginea a fost utilizata si in 2012 pe monedele dintr-o serie limitata emisa pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a, scrie MEDIAFAX.

"Monetaria Regala Britanica va anunta ca va emite aceste monede din argint in ziua in care se va naste bebelusul regal", a declarat o sursa citata de Daily Telegraph.

Printul William si sotia sa, ale caror titluri oficiale sunt cele de duce si ducesa de Cambridge, spun ca nu cunosc sexul bebelusului lor, care se va naste in aceste zile.

Numerosi fotografi si jurnalisti si-au instalat corturile de mai multe zile in fata spitalului St. Mary din Londra, unde ducesa de Cambridge va aduce pe lume viitorul mostenitor al tronului britanic.

Totodata, Monetaria Regala Britanica a anuntat ca toti bebelusii care se vor naste in Marea Britanie in aceeasi zi cu bebelusul regal vor primi in dar o moneda "norocoasa" de 1 penny, realizata din argint.

Casele de pariuri au dezvaluit faptul ca a fost depus un numar foarte mare de pariuri in legatura cu prenumele copilului printului William.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.