Accidentul feroviar dintr-o gara in apropiere de Paris s-a soldat cu sase morti si 30 de raniti dintre care 8 in stare grava, conform unui bilant provizoriu dat vineri noapte de premierul francez Jean-Marc Ayrault, care s-a deplasat la locul catastrofei.

"Bilantul este in prezent de 6 morti si 30 de raniti dintre care 8 in stare grava", a declarat Ayrault, adaugand ca au fost "toti internati in spitalele din regiunea pariziana",

"Astazi, este imposibil de dat o informatie" cu privire la cauzele acestui accident, a declarat acesta pentru presa, amintind ca trei anchete sunt in curs si ca autoritatile vor informa populatia cu "cea mai mare transparenta".

Conform unui responsabil al echipelor de salvare niciun copil nu se afla printre persoanele decedate in cursul serii, Cautarile pentru eventuale alte victime continuau in cursul noptii.

Accidentul s-a produs in jurul orei 15:15 GMT (18:15, ora Romaniei) in gara Bretigny-sur-Orge, la sud de Paris. Trenul, care transporta in jur de 370 de persoane intre Paris si Limoges (centru) s-a rupt in doua dintr-un motiv inca necunoscut intrand cu mare viteza in gara, in plina ora de varf la sfarsitul dupa-amiezii, conform unei surse din cadrul politiei, scrie MEDIAFAX.

Presedintele companiei de transporturi feroviare SNCF, Gullaume Pepy, i-a omagiat vineri pe conductorii "care au reusit sa opreasca trenul si sa evite ca acesta sa se ciocneasca cu un alt tren care venea din sens invers", intr-o scurta declaratie de presa de la fata locului.

"Deraierea a avut loc in dreptul unui schimbator, cu 200 de metri inainte de gara", a declarat acesta, precizand ca "atunci cand se produce o deraiere, problema este fie la roti, fie la calea ferata".

Conform ministrului Transporturilor, Frederic Cuvillier, aflat de asemenea la fata locului, trenul circula cu "o viteza normala". "Rula cu 137 de kilometri pe ora, intr-o zona cu viteza limita de 150 de kilometri pe ora", a precizat acesta.

"O parte a trenului a continuat sa ruleze, in timp ce alta s-a prabusit pe o parte pe peron", a declarat o sursa din cadrul politiei.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.