Fostul ministru al Cailor Ferate din China a fost condamnat luni la moarte, cu suspendare, o pedeapsa comutata in general in inchisoare pe viata, in urma primului mare proces impotriva coruptiei din mandatul presedintelui Xi Jinping, a anuntat agentia oficiala China Noua.

Liu Zhijun, ale carui actiuni au afectat profund imaginea conducerii Cailor Ferate chineze, a fost condamnat de un tribunal din Beijing pentru luare de mita si abuz de putere.

In vastul scandal in care este implicat prejudiciul depaseste suma de 800 de milioane de yuani (101 de milioane de euro).

Liu a fost acuzat ca a primit mita in valoare de 64,6 milioane de yuani in perioada 1986-2011 in schimbul atribuirii unor contracte. Legislatia chineza prevede pedeapsa capitala pentru infractiuni pornind de la 100.000 de yuani, scrie MEDIAFAX.

Liu Zhijun a fost numit la conducerea Cailor Ferate chineze in 2003. El a fost revocat din functie in 2011. In noiembrie 2012, Liu a ramas fara functiile detinute in Partidul Comunist Chinez (PCC). Justitia chineza a constatat ca el a cauzat "un prejudiciu considerabil binelui public, intereselor de stat si poporului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.