Politia si armata egipteana incercau, luni dimineata, sa disperseze in forta o reuniune a sustinatorilor presedintelui inlaturat de armata Mohamed Morsi din fata sediului Garzii Republicane din Cairo.

"Am vazut cu propriii mei ochi oamenii asupra carora s-a tras", a declarat unul dintre ei. El a adaugat ca fortele de ordine au urmarit ulterior numerosi manifestanti.

Un alt manifestant a anuntat ca fortele de ordine au tras in aer cu munitie de razboi si au lansat numeroase grenade lacrimogene.

"Sunt multi raniti, dar nu avem inca un numar exact", a continuat el.

"Ei vor sa determine manifestantii sa plece", acestia afirmand ca isi vor continua manifestatiile "pe o durata nelimitata", a apreciat el. Vineri, in acelasi loc, patru islamisti au fost ucisi in schimburi de focuri cu armata, scrie MEDIAFAX.

Armata egipteana a explicat luni ca "teroristi inarmati" au atacat sediul Garzii Republicane din Cairo, unde Fratii Musulmani au anuntat ca 16 manifestanti au fost ucisi, potrivit unui comunicat citat de cotidianul de stat Al-Ahram.

"Dimineata, un grup de teroristi inarmati a incercat sa invadeze (cladirea) Garzii Republicane, atacand militari si politia, provocand moartea unui ofiter si ranind mai multi recruti, dintre care sase sunt in stare critica", a dat asigurari comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.