Presedintele american, Barack Obama, a repetat ca Statele Unite nu sunt aliniate si nici nu sustin in mod deosebit vreun partid politic sau grupare egipteana, potrivit unui comunicat dat publicitatii, relateaza adevarul.ro.

„Statele Unite resping categoric falsele afirmatii propagate in Egipt de unele persoane, potrivit carora actionam alaturi de partide politice sau anumite miscari pentru a dicta tranzitia in Egipt”, continua un rezumat remis presei dupa o teleconferinta a lui Obama cu echipa sa pentru securitate nationala privind situatia din Egipt.

„In cursul acestei perioade de tranzitie, lansam un apel tuturor egiptenilor sa se reuneasca intr-un proces cuprinzator care sa permita participarea tuturor gruparilor si partidelor politice. Ii indemnam pe toti liderii egipteni sa condamne utilizarea fortei si sa impiedice continuarea violentelor de catre sustinatorii lor si le adresam un indemn tuturor celor manifesteaza sa se exprime in mod pasnic”, adauga Casa Alba, citata de France Presse.

Declaratia presedintiei americane, a doua dupa destituirea, miercuri, a presedintelui islamist al Egiptului, Mohamed Morsi, intervine intr-un moment in care situatia ramane extrem de tensionata in Egipt, violentele intre gruparile pro si contra lui Morsi inregistrand 37 de morti in 24 de ore.

Obama cere revenirea rapida la o putere civila in Egipt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.