Un Boeing 777 al conpamiei aeriene Asiana Airlines a luat foc pe aeroportul international din San Francisco dupa ce a ratat aterizarea sambata dupa-amiaza, conform autoritatii federale a aviatiei (FAA).

Doua persoane au murit si 49 au fost ranite dupa ce avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines a ratat aterizarea si a luat foc pe aeroportul din San Francisco, scrie CNN. Este vorba despre zborul Asiana Airlines Flight 214 care venea de la Seul si avea 291 de pasageri la bord, plus 16 persoane in echipa de zbor.

Inregistrarile audio ale schimburilor dintre turnul de control al aeroportului si zborul 214 sugerau ca cei aflati la sol stiau ca exista vreun fel de problema, promitand ca "vehicule de urgenta raspund".

Printre pasagerii aflati la bord se numara si vicepresedintele adjunct al companiei sud-coreene Samsung, David Eun, care a postat pe contul sau de Twitter o poza cu epava avionului insotita de mesajul "Tocmai m-am prabusit pe SFO. Coada s-a rupt. Majoritatea pasagerilor par bine. Eu sunt bine. Incredibil...". Acesta a mai adaugat "Pompierii si echipele de salvare sunt peste tot. Evacueaza ranitii. Nu m-am mai simtit asa de la 9/11", conform mesajelor postate de Eun pe Twitter, citate de BBC News.

Jumatate din cabina avionului a fost arsa, interiorul avionului fiind vizibil cu ajutorul camerelor din elicopterele televiziunii.

Aparatul se afla pe o bucata de pamant paralela cu pista de aterizare, cu jumatatea din fata a fuselajului partial arsa si fara coada. In locul unde avionul pare sa fi atins pamantul pe pista la cateva sute de metri in spate erau vizibile numeroase resturi si ceea ce semana cu coada avionului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.