Colegiul medical din Chile si-a exprimat, joi, ingrijorarea cu privire la propagarea virusului A H1N1 in regiunea Tarapaca, unde au fost inregistrate de sapte ori mai multe cazuri decat in restul tarii si unde au murit cel putin 11 persoane, relateaza AFP.

"Media (persoanelor afectate) in tara este de 24 de pacienti la 100.000 de locuitori, iar in regiunea Tarapaca, in ultima saptamana, proportia a fost de 148 de pacienti la 100.000 de locuitori", a declarat joi dupa-amiaza presedintele Colegiului medical, Enrique Paris, transmite MEDIAFAX.

Guvernul a confirmat moartea a 11 persoane in regiune.

Parisul a recomandat reprogramarea sau suspendarea festivalului Fiesta de la Tirana, organizat in perioada 15-17 iulie si la care sunt asteptate 200.000 de persoane.

Numarul mare de persoane poate "agrava" propagarea virusului, a avertizat Paris.

Ministrul Sanatatii Jaime Manalich a anuntat la randul sau ca va merge, vineri, in regiunea situata la circa 1.900 de kilometri nord de Santiago, la granita cu Bolivia, populata de aproximativ 300.000 de locuitori.

Ministrul a afirmat, de asemenea, ca regiunea va primi 115.000 de doze de vaccin pentru imunizarea populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.