Presedintele egiptean Mohamed Morsi a exclus, marti seara, o plecare anticipata de la putere, declarandu-se pregatit sa isi "dea viata" pentru pastrarea "legitimitatii" si cerand armatei sa isi retraga ultimatumul, care expira miercuri.

In cursul noptii, 16 persoane au murit intr-un atac comis impotriva unei reuniuni a islamistilor pro-Morsi in apropierea universitatii din Cairo, a anuntat Ministerul Sanatatii. Alte sapte persoane au fost ucise in alte confruntari din capitala.

Adresandu-se televiziunii pe un ton combativ, presedintele islamist a declarat ca "va continua sa isi asume responsabilitatea tarii", prezentand "legitimitatea" sa drept "singura garantie impotriva varsarii de sange" si raspunzand astfel implicit celor care apreciaza ca plecarea sa ar permite rezolvarea tensiunilor care afecteaza tara, scrie MEDIAFAX.

Saisprezece persoane au fost ucise in noaptea de marti spre miercuri, cand barbati neidentificati au atacat o reuniune a sustinatorilor presedintelui egiptean Mohamed Morsi la Cairo, a anuntat Ministerul Sanatatii, citat de AFP.

"Saisprezece persoane au fost ucise si alte 200 ranite intr-un atac impotriva unei manifestatii de sustinere a presedintelui Morsi in apropiere de universitatea din Cairo", a anuntat televiziunea oficiala, citand ministerul.

"Agresorii ne-au atacat cu arme de foc. Eu insumi am dus un barbat care era ranit de un glont la cap", a declarat un sustinator al presedintelui, Mostafa Abdelnasser, contactat prin telefon de AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.