Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs marti in provincia indoneziana Aceh, provocand moartea unei persoane si ranirea altor aproximativ 50, au anuntat surse medicale.

"Am primit aproximativ 50 de persoane ranite dupa prabusirea peretilor caselor lor", a declarat pentru AFP Ema Suryani, medic intr-o clinica din Lampahan (nord), precizand ca trateaza "rani deschis sau fracturi".

"Un copil a murit in circumstante similare", a subliniat ea. Pacientii, originari din diverse localitati, au fost adusi cu camioanele", a adaugat ea.

Cutremurul s-a produs la ora 07.37 GMT (10.37 ora Romaniei), la o adancime de zece kilometri si la 55 de kilometri sud de orasul Bireun, pe coasta de nord a provinciei, potrivit institutului american de geofizica USGS.

Locuitorii panicati au iesit in strada in Banda Aceh, capitala provinciei, unde cutremurul a durat aproximativ un minut, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la fata locului, scrie MEDIAFAX.

Indonezia este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, unde placile tectonice intra frecvent in coliziune, provocand cutremure sau eruptii vulcanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.