Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko trebuie operata de urgenta de catre medici germani de la clinica berlineza Charite, care a constatat o deteriorare a starii sale de sanatate, a anuntat luni fiica opozantei, Evghenia.

In cursul unei vizite recente la colonia penitenciara de la Harkiv (est), unde Iulia Timosenko ispaseste o pedeapsa de sapte ani de detentie pentru abuz de putere, medicii germani au constatat ca "starea de sanatate a mamei mele s-a deteriorat", a declarat Evghenia Timosenko pentru jurnalisti.

"Ea are dureri recurente la spate, din cauza unei hernii, iar ei au recomandat o interventie chirurgicala" cat mai repede posibil, a adaugat Evghenia, citandu-i pe medicii germani de la clinica berlineza Charite care urmaresc evolutia starii de sanatate a Iuliei Timosenko.

Incarcerata de aproape doi ani, Iulia Timosenko, care a avut un rol semnificativ in "revolutia portocalie", in 2004, din Ucraina, a fost transferata in mai 2012 la Spitalul Public din Harkiv, din cauza unei hernii de disc, scrie MEDIAFAX.

Iulia Timosenko a fot examinata ultima data de catre medicii germani pe 21 iunie, a precizat Evghenia.

Ei nu au facut niciun comentariu atunci, dar, dupa ce au examinat dosarul in Germania, "au propus efectuarea unei interventii chirurgicale cat mai repede posibil", a spus Evghenia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.