Sistemele digitale de stocare a datelor pot transforma medicina intr-un domeniu mai sigur si mai eficient, doctorii avand acces facil la istoricul pacientilor, retete sau rezultate de laborator.

Elvetia

41% dintre medici sustin ca au folosit sistemul informatic medical in 2012. Acestia au mentionat printre avantaje posibilitatea acordarii de tratament medical mult mai rapid, costuri reduse si mai putine erori de diagnostic, potrivit Bloomberg.

Elvetia cheltuieste 11,4% din PIB pentru sanatate, respectiv 5.270 dolari per capita. Speranta de viata in cazul elvetienilor este de 82,6 ani, ceea ce plaseaza tara pe locul 2 in randul natiunilor OECD dupa Japonia.

Canada

In Canada 56% din doctori spun ca au folosit sistemul informatic medical, in crestere cu 19% fata de 2009.

Canadienii aloca 11,4% din PIB pentru sanatate, adica 4.445 per capita. Speranta de viata in randul canadienilor este de 80,8 ani.

Franta

67% dintre doctorii din Franta au declarat ca au folosit sistemul medical digital in 2012, in scadere cu un procent fata de 2009.

Franta aloca 11,6% din PIB pentru sanatate. Mai exact 3.974 dolari per capita. Speranta de viata a francezilor este una dintre cele mai ridicate din OECD, cu 81,3 ani.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.