Edward Snowden, fostul consultant NSA aflat la originea dezvaluirilor despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, a formulat o cerere de azil politic in Rusia, anunta surse oficiale, citate de AFP.

Mai devreme in decursul zilei de luni, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca statul sa nu va preda pe nimeni care doreste sa ramana pe teritoriul Rusiei, cu conditia sa nu intreprinda nicio activitate impotriva partenerilor sai.

"Rusia nu preda niciodata pe nimeni. Dar, daca doreste sa ramana pe teritoriul Rusiei, domnul Edward Snowden trebuie sa renunte la activitatile care ii afecteaza pe partenerii nostri americani", a declarat Vladimir Putin, citat de MEDIAFAX.

Intrebat despre activitatile de spionaj americane care ar fi vizat Uniunea Europeana, Putin a raspuns: "Spionajul dintre occidentali nu este treaba noastra".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.