Secretarul de Stat american John Kerry i-a declarat luni omologului sau european Catherine Ashton ca "nu este neobisnuit" sa cauti informatii despre alte tari.

Seful diplomatiei americane a refuzat sa faca un comentariu direct privind controversa generata de acuzatiile de spionaj la adresa Agentiei Nationale de Securitate (NSA), care ar fi vizat institutiile UE si milioane de cetateni europeni, potrivit presei.

"Doamna Ashton, desigur, a abordat (subiectul) cu mine astazi si am convenit sa ramanem in contact. Am acceptat sa caut sa descopar despre care este vorba cu exactitate si i-am impartasit concluziile mele", a declarat Kerry pentru presa.

"I-am spus ca fiecare tara din lume care este implicata in afacerile internationale, in securitatea nationala, exercita numeroase activitati, cu scopul de a-si proteja securitatea nationala", a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

"Stiu ca nu este ceva neobisnuit pentru un mare numar de tari. Dar nu voi face mai multe comentarii inainte sa dispun de toate faptele si sa stiu exact despre ce este vorba", a continuat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.