Presedintele Frantei, Francois Hollande, cere Statelor Unite sa inceteze "imediat" activitatile de spionare a Uniunii Europene, subliniind ca Parisul "nu poate accepta un comportament de acest fel".

"Nu putem accepta un comportament de acest fel intre parteneri si aliati. Cerem ca aceste activitati sa inceteze imediat", a declarat Hollande.

"Deja avem suficiente elemente pentru a solicita explicatii", a avertizat presedintele Frantei.

"Nu vor putea avea loc negocieri sau tranzactii cu Statele Unite pana nu vor fi oferite asigurari privind incetarea spionarii Uniunii Europene si Frantei. Acest lucru este valabil pentru Franta, dar si pentru intreaga Uniune Europeana", a adaugat presedintele francez. Negocierile UE - SUA pe tema acordului de liber-schimb ar urma sa inceapa in iulie, scrie MEDIAFAX.

La randul sau, Italia a cerut Statelor Unite "clarificari", dupa dezvaluirile privind activitatile de spionaj, declarandu-se insa "increzatoare" in explicatiile oferite deja de Washington.

"Am solicitat clarificarile necesare despre aceasta situatie foarte delicata, iar Statele Unite ne-au asigurat ca vor fi oferite toate clarificarile Uniunii Europene si statelor membre UE. Suntem increzatori ca vor fi oferite toate clarificarile necesare", a comunicat Ministerul italian de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.