O artista a Cirque du Soleil a murit, sambata seara, dupa ce a cazut in timpul unui spectacol de acrobatie care a avut loc la Las Vegas, in Statele Unite, a anuntat duminica circul canadian intr-un comunicat.

Sarah Guyard-Guillot, in varsta de 31 de ani si mama a doi copii, cunoscuta dupa numele de artista ca Sassoon, a decedat sambata cu putin timp inainte de miezul noptii la Centrul medical universitar din Las Vegas (Nevada, vest), unde a fost transportata dupa ce a cazut de la 15 metri inaltime in timpul spectacolului Kà, la teatrul MGM Grand, a declarat pentru AFP institutul medico-legal al comitatului Clark.

"Toata familia Cirque du Soleil este profund indurerata de moartea accidentala a lui Sarah (Sassoon) Guyard, artista a productiei Kà", scrie circul intr-un comunicat difuzat duminica.

"Am inima zdrobita", a declarat fondatorul circului din Quebec, Guy Laliberté. "Suntem complet distrusi de aceasta veste. Sassoon era o artista prezenta in KÀ de la inceputul spectacolului, in 2006, si facea parte integranta din familia noastra foarte stransa a Cirque du Soleil. Aceasta ne aminteste, cu multa simplitate si respect, cat de extraordinar este fiecare dintre artisti nostri si aceasta in fiecare noapte", a adaugat el.

Reprezentatiile Kà vor fi suspendate pana la noi ordine, afirma comunicatul.

Acesta este primul accident mortal produs in timpul unui spectacol al acestui circ, potrivit cotidianului Las Vegas Sun, care a fost primul ce a anuntat accidentul, scrie MEDIAFAX.

Potrivit spectatorilor, accidentul s-a produs aproape de sfarsitul spectacolului, intr-o scena de batalie. Acrobata, care era ridicata de un cablu, a cazut pe scena in fata spectatorilor dupa ce s-a desprins de cablul de siguranta. Spectatorii au crezut initial ca aceasta cadere face parte din coregrafie, inaitne de a-si da seama de gravitatea accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.