Miscarea Tamarrod, aflata la originea contestarii presedintelui egiptean Mohamed Morsi, i-a cerut luni sefului statului sa paraseasca puterea pana marti, amenintand cu o miscare de "nesupunere civila".

"Ii dam lui Mohamed Morsi termen pana marti, la ora 17.00 (18.00 ora Romaniei) pentru a parasi puterea si a le permite institutiilor statului sa pregateasca alegeri prezidentiale anticipate", afirma un comunicat al Tamarrod, publicat pe site-ul sau de Internet. In caz de refuz, "marti la ora 17.00 va fi debutul unei campanii de nesupunere civila totala".

Tamarrod (revolta in araba), sustinuta de numeroase personalitati si miscari ale opozitiei laice, liberale sau de stanga, asigura ca a strans peste 22 de milioane de semnaturi pentru organizarea de alegeri prezidentiale anticipate, ceea ce inseamna un numar de alegatori mai mare decat cel al lui Morsi in iunie 2012 (13,23 de milioane), scrie MEDIAFAX.

Aceasta miscare a facut apel la manifestatii de amploare, in cursul carora, duminica, "milioane" de egipteni, potrivit armatei, au defilata in tara cu ocazia primei aniversari a preluarii functiei de catre primul presedinte civil al Egiptului.

Cinci persoane au fost ucise duminica in contruntari intre sustinatori si opozanti ai presedintelui islamist Mohamed Morsi in manifestatii masive care i-au cerut demisia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.