Coreea de Nord a mobilizat baterii noi de lansatoare de rachete la frontiera, capabile sa loveasca tinte situate dincolo de Seul, a anuntat duminica agentia sud-coreeana de presa Yonhap.

Unitati de artilerie nord-coreene au fost reperate inlocuind o serie de baterii de rachete cu o versiune modernizata, precizeaza agentia.

Noile lansatoare de rachete multiple, cu o raza de actiune maxima de 70 de kilometri, ar putea sa atinga tinte situate dincolo de capitala sud-coreeana, afirma agentia, citand un oficial guvernamental sub protectia anonimatului.

Ministerul Apararii de la Seul a refuzat sa confirme informatia. Coreea de Nord dispune, in total, de aproximativ 5.100 de lansatoare de rachete multiple, potrivit unor informatii militare, scrie MEDIAFAX.

Phenianul cauta sa isi modernizeze vechile lansatoare de rachete multiple, un lucru care constituie o grava amenintare la adresa securitatii vecinului sau din sud.

Locuitorii Seulului si din zona capitalei, o regiune in care sunt concentrati aproape jumatate dintre cei 49 de milioane de locuitori ai tarii, au trait intotdeauna sub amenintarea unui atac nord-coreean de artilerie sau cu rachete cu raza lunga de actiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.