Primul adjunct al ministrului nord-coreean de Externe Kim Kye-gwan va efectua o vizita in Rusia, pe 4 iulie, pentru consultari in vederea unei reluari a negocierilor internationale asupra programului nuclear al Phenianului, a anuntat diplomatia rusa, citata de agentii de presa.

"Primul adjunct al ministrului nord-coreean de Externe Kim Kye-gwan va efectua o vizita la Moscova, pe 4 iulie, pentru consultari privind programul nuclear nord-coreean", a anuntat Ministerul rus de Externe.

"Aceste consultari se vor desfasura in cadrul unor eforturi privind o reluare a negocierilor in Sase", a adaugat ministerul.

Diplomatul nord-coreean se va intalni cu primul adjunct al ministrului rus de Externe Vladislav Titov si cu adjunctul ministrului rus de Externe Igor Morgulov, scrie MEDIAFAX.

Negocierile intre sase tari (China, cele doua Corei, Japonia, Rusia si Statele Unite), care vizeaza sa determine regimul nord-coreean sa renunte la ambitiile sale nucleare, sunt suspendate din 2009, cand Phenianul s-a retras.

Oficiali chinezi si nord-coreeni de rang inalt au discutat saptamana trecuta la Beijing despre situatia din peninsula, in timp ce Statele Unite s-au intalnit cu oficiali sud-coreeni si japonezi pentru a evoca situatia din Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean a propus recent americanilor deschiderea de negocieri, insa acestia i-au cerut "fapte" in cadrul programului nuclear.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.