Presedintele american Barack Obama, aflat in Africa de Sud, nu il va vizita pe "eroul sau" Nelson Mandela, spitalizat in stare critica la Pretoria, a declarat sambata un oficial american.

"Presedintele si Prima Doamna se vor intalni in privat cu membri ai familiei Mandela, pentru a le prezenta urari si se vor ruga in acest moment dificil", a declarat oficialul sub protectia anonimatului.

"De dragul linistii si confortului lui Nelson Mandela si la dorinta familiei sale, ei nu vor merge la spital", a adaugat oficialul, in timp ce Obama sosea la sediul presedintiei sud-africane pentru o intalnire cu omologul sau Jacob Zuma.

Presedintele american, care se afla in a doua etapa a unui turneu african inceput in Senegal, a declarat vineri ca nu are nevoie sa se fotografieze cu simbolul mondial al libertatii si iertarii, scrie MEDIAFAX.

El nu a exclus insa, in mod oficial, ca il va vizita, in functie de dorinta familiei acestuia.

Obama s-a intalnit cu eroul luptei impotriva apartheidului in 2005, pe cand era senator. Ei au vorbit, intre timp, in mai multe randuri, la telefon.

O noua intalnire intre cei doi, amandoi primii presedinti de culoare ai tarilor lor si laureati ai Premiului Nobel pentru Pace, a devenit imposibila din cauza degradarii starii sanatatii lui Mandela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.