Presedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a anuntat joi ca nu a hotarat inca sa "autorizeze" transferul pe teritoriul sau al informaticianului american Edward Snowden, cautat de Washington pentru spionaj, precizand ca acesta este "sarcina autoritatilor ruse" pentru moment.

"Daca va fi autorizat sa intre pe teritoriul ecuadorian? Este o problema pe care nu am examinat-o la inceput. O vom examina probabil, insa pentru moment el este in Rusia", a declarat Correa in cadrul unei conferinte de presa in localitatea Quevedo.

Liderul socialist a mai confirmat ca nu poate "instrui" cererea de azil a fostului colaborator al Agentiei nationale de securitate (NSA) atata timp cat acesta din urma se afla in afla teritoriului Ecuadorului, fie ca este vorba de tara sau de o ambasada ecuadoriana in strainatate.

"Azilul se cere unui stat cand individul se afla pe teritoriul sau. Snowden nu este pe teritoriu ecuadorian, astfel tehnic nu putem instrui cererea ce azil", a subliniat Correa, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.