Un fost preot din Roma, Patrizio Poggi, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru agresiuni sexuale asupra unor minori, a denuntat carabinierilor, pe 8 martie, o retea de prostitutie cu minori, inclusiv romani, pentru preoti si prelati de la Vatican.

Potrivit editiei online pentru Roma a Corriere dela Sera, fostul preot paroh al Bisericii San Filippo Neri din Roma a denuntat noua prelati si o retea de prostitutie cu minori pentru prelati si preoti parohi din capitala italiana, "bine organizata si gestionata".

Poggi afirma in denuntul sau ca un fost carabinier "selecta" tineri si minori intr-un local gay, "Twink", si in zona acestuia, pe bulevardul Giolitti, in apropiere de gara Termini. In afara de acesta, fostul preot afirma ca de "recrutare" in cadrul acestei retele se ocupau, de asemenea, directoarea unei mici agentii matrimoniale si "un personaj care tinea contabilitate la negru in parohia San Filippo Neri", unde a fost preot Poggi, scrie MEDIAFAX.

Cei trei au mai lucrat impreuna "creand un program cunoscut sub numele «Belli e Dannati» (Frumosi si Blestenati)" pe aceeasi "piata", potrivit fostului preot. Poggi descrie in denuntul sau intalniri cu caracter sexual, in biserici de la periferia Romei, cu tineri din Europa de Est si afirma ca poate oferi nume de preoti parohi care platesc de obicei "pentru prestatii cu minori" sume cuprinse "intre 150 si 500 de euro" pentru o "intalnire".

Potrivit publicatiei, Poggi a oferit carabinierilor si alte informatii, care vor face obiectul altor investigatii. El afirma ca fostul carabinier nu era implicat doar in "selectarea" de tineri pentru anturajul Curiei, ci si intr-o activitate de "comert clandestin cu ostii achizitionate de membri ai unor secte satanice", activitate care urmeaza sa fie investigata sub conducerea unui procuror adjunct, Maria Monteleone.

Magistratul are deja trei suspecti, insa niciuna dintre aceste persoane nu este preot, scrie site-ul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.