Mai multe site-uri guvernamentale si ale presei din Coreea de Sud, intre care cel al presedintiei, au fost tinta unui atac informatic coordonat, marti, a anuntat Ministerul Stiintelor.

"Un atac informatic comis de hackeri neidentificati a determinat inchiderea mai multor site-uri, intre care cel al Casei Albastre", numele palatului prezidential, a anuntat ministerul intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Sud a fost in mai multe randuri tinta unor acte de pirataj indreptate impotriva unor site-uri private si publice, imputate Coreei de Nord.

Pe site-urile vizate au fost lasate mesaje care revendica ultima operatiune in numele hackerilor Anonymous si care il lauda pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Dar Anonymous au dezmintit acest atac, pe contul lor de Twitter, afirmand in schimb ca au piratat mai multe site-uri de informatii nord-coreene, marti, intre care pe cel al agentiei de stat KCNA si pe cel al cotidianului partidului unic, Rodong Sinmun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.